Новини

Операционна лампа Q-Flow ™ на Merivaara Corp.  спечели награди

Операционна лампа Q-Flow ™ на Merivaara Corp. спечели награди "Red Dot" и Finnniaprize за Продуктов дизайн 2017.

Операционна лампа Q-Flow ™ на Merivaara Corp.  спечели награди "Red Dot" и Finnniaprize за Продуктов дизайн 2017.

Merivaara Corp. създаде отличен дизайн на операционни лампи, който да подобри безопасността на пациентите и работната среда в операционните зали. Инфекциите, свързани с болничните заведения, са глобален проблем. Операционната лампа Q-Flow ™ е създадена така, че да минимизира опасността от инфекции в операционната зала. Дизайна на осветителното тяло е съобразен с ламинарния поток  над операционната маса и съдейства за минимизиране на турбуленцията на въздушния поток. Това намалява нежеланите частици в стерилната зона и намалява риска от инфекции.

Техническите характеристики като коефициент на цветопредаване, дълбочина на осветеност и режими на светлина също са с най – добри показатели, в сравнение с конкурентни продукти.

В допълнение, за операционни лампи Q-Flow ™  са планирани няколко нововъведения за подобряване на условията на работа, като например - интуитивен стерилен хирург-контрол (Intueri ™). Това позволява на хирурга да настрои яркостта и диаметъра на светлината по стерилен и ергономичен начин. Осветлението се адаптира автоматично към сенките в светлинното поле.

Операционна лампа Q-Flow ™ подсилва концепцията за операционната зала на Merivaara, в центъра, на която е лесният за адаптиране интуитивен потребителски интерфейс.

Повече информация можете да намерите на  www.red-dot.org и www.merivaara.com

С удоволствие Ви информираме, че операционна лампа Q-flow вече се предлага и в България, като първата ни доставка се очаква до края на този месец. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнителна информация и оферта: Q-flow