Новини

Как да изберете УНГ юнит подходящ за нуждите Ви?

Как да изберете УНГ юнит подходящ за нуждите Ви?

УНГ юнитите са удобство за всяка една УНГ практика и могат да бъдат конфигурирани в зависимост от индивидуалните нужди на специалиста.  

УНГ юнита осигурява пространство за съхранение на използваните консумативи и инструменти, като има възможност да ги поддържа стерилни с UV светлина. Осигурява възможност за диагностика и манипулации. Спестява място в кабинета и осигурява удобство за работа.

Как да изберете УНГ юнит?

Първия въпрос за избор на подходящ за Вас модел юнит е колко пространство имате в кабинета си и колко място Ви е необходимо за организиране на инструментите и консумативите Ви. Стандартно УНГ юнитите заемат от 85 см. ширина ( в най- малкия размер) до  150 см. ширина на основната станция, като могат да бъдат добавяни и допълнителни модули. Не се притеснявайте от това дали по-компактния модел юнит ще има всички възможности, които са Ви необходими, защото съвременните модели юнити са създадени, така че да отговорят на всички нужди на специалиста. 

След като изберете подходящия по размер модел юнит следва да оцените нуждите на Вашата практика.

Обикновено функциите са свързани с това какви възможности за манипулации и диагностика са Ви необходими.  Всяка една от системите, която не Ви е необходима  трябва да може да бъде извадена от конфигурацията на юнита , за да не плащате за функции, които не са Ви необходими.

Системи за манипулации:

-        Аспирация – позволява изваждане на чуждо тяло с вакуум, като силата на вакуума може да бъде регулирана. трябва да включва няколко размера канюли за аспирация ( ушни и носни), херметизиран контейнер, където да се събира засмуканата течност, с клапан против преливане

-        Инсуфлация – продухване по Politzer с канюла с объл връх

-        Система за впръскване на медикаменти ( течни или прахообразни с няколко размера шишенца)

-        Система за промивка на уши с подгрев на водата до 37 градуса.

Системи и инструменти за диагностика:

-        Видео – ендоскопска система с камера ( 1/3“ ССD  или HD ) с опция за софтуер за архивиране на видео прегледи, вграден светлинен източник и световод

-        Ендоскопи: ригидни ( синускопи, ларинго-фарингоскопи с различен ъгъл на видимост) или флексибилен назофарингоскоп. Обикновено се използва за оглед за туморни образувания, лезии и др. 

-        Микроскоп с пет или тристепенно увеличение

Допълнителни екстри са:

-        Вентилатор с топъл въздух за затопляне на инструментите преди употреба

-        Вградена UV лампа в едно от чекмеджетата за поддържане стерилността на инструментите

-        Контрол на стола от юнита

Избор на стол за пациента:

Силно препоръчително е да има възможност за регулиране по височина на колоната на стола и регулируем гръб, за да го адаптирате в удобна за Вас позиция.

Облегалката за глава трябва да се регулира по височина , напред и назад за да фиксирате главата на пациента в позиция удобна за процедурата и съобразена с физиката му.

За осигуряване комфорт на пациента е необходима и степенка за крака.

В зависимост от нуждите Ви стола може да бъде с тренделенбург и моторизирани движения по избор ( гръб, височина, крака, тренделенбург)

Ротация на стола е препоръчителна, както и отстраняеми опори за ръцете на пациента.

Когато избирате юнит е необходимо да обърнете внимание на следните системи:

Дали вградените компресор и вакуум помпа са с необходимия Ви дебит и дали са безмаслени ( безмаслените компресор и вакуум помпа не се нуждаят от регулярни профилактики и така намалявате разходите за сервиз).

Дебитът на вакуум помпата е необходимо да бъде минимум 40 л. /мин и да осигурява сила на вакуума -0,9bar.

Сервизното отделение на станцията трябва да бъде лесно достъпно.

Препоръчително е работната станция да бъде на колела, за да осигурите мобилност и гарантирате лесна поддръжка на хигиената в кабинета си.

На Ваше разположение сме за консултация по всеки един въпрос.

Телефон 0879906217/ e-mail: georgieva@gke.bg