Новини

Как да изберем подходяща кушетка за естетични процедури

Как да изберем подходяща кушетка за естетични процедури

Какъвто и да е центърът за естетични процедури, козметичното легло със сигурност е един от най-важните елементи по две причини:
- то е мястото, където клиентите ще легнат и се предполага, че трябва да им осигури максимален комфорт
- от съществено значение е за удобството на работа на терапевта. 
 
Ето защо е изключително важно да се избере подходящия за Вашите цели модел козметично кресло. 
Изборът на правилния модел не е лесен, тъй като трябва да имате предвид много фактори. За да избегнете загубата на време и енергия, Ви предлагаме кратко ръководство относно важните фактори, които трябва да обмислите, когато търсите козметично легло.
 
На първо място, козметичния стол трябва да отговаря на някои основни критерии, за да Ви служи дълго и да осигури необходимия комфорт за Вас и пациента Ви
 
Бъдете взискателни към качеството
 
Що се отнася до козметични  легла, обмисляйте покупка  само на продукти от реномирани брандове и компании с дългогодишен опит в сектора. 
 
Обърнете внимание на размерите
 
Първото нещо, което трябва да направите, е да сравните размерите на помещението с тези с размера на леглото. Не забравяйте, че трябва да имате достатъчно пространство за движение от всички страни на кушетката.
По-важна е ширината. Леглото не трябва нито да бъде твърде широко, тъй като може да затрудни достъпа Ви до пациента и да заеме твърде много място в кабинета, нито твърде тясно, което пък ще накара пациента да се чувства некомфортно.  Съобразете избора на ширина и с размерите на по-голямата част от Вашите пациенти. 
 
Материалите трябва да са с най-високо качество
След като очертаете размерите, е време да изберете тапицерията на леглото. Най-често срещаният избор е екокожата, защото устоява доста добре на триене и температурни промени. Освен това, тя позволява лесно да се отстранят петна от масажни масла или други агресивни вещества, съдържащи се в козметиката като кремове за тяло и продукти за грижа за кожата.
Полиуретанът е друг вариант -  много устойчив синтетичен материал, но и мек и деликатен при контакт с кожата. Единственият недостатък на полиуретана  е, че не е напълно водоустойчив и не устоява на петна като еко-кожа. Ако се спрете на този материал, винаги се старайте да бъде добре покрит с еднократен чаршаф.
 
Помислете за конструкцията на кушетката
Дърво, алуминий или метал? Въпросът е главно естетически ... но не само. Алуминият е много лек и устойчив, следователно подходящ за доста енергични процедури като спортен масаж. Единственото нещо: проверете дали ставите не са пластмасови, защото, в противен случай, те ще бъдат обект на по-голямо износване.
Конструкцията на основата не трябва да ограничава достъпа Ви до пациента. 
 
Обърнете внимание на матрака
Матракът е важен по две причини: 
- комфорт за клиента
- устойчивостта на износване на кушетката с течение на времето
Най-важният фактор, върху който да се съсредоточите, е качеството на пяната: толкова по-високо е качеството, толкова по-ниски са рисковете от деформация на матрака по време на употреба, поради теглото на тялото. Изберете производител с дълга гаранция срещу деформация на матрака. 
Колкото по дебел е матрака, толкова по-добър комфорт осигурява за вашия клиент.  Мемори пяната е вариантът с най-голям комфорт за продължителни процедури, но и е най-мек.  
Някои терапии изискват по-твърд матрак. Може да е полезно да имате различни видове кушетки за различните процедури. 
 
Бъдете внимателни в избора на опции: те могат да направят разликата в терапиите
Някои допълнителни аксесоари могат да ви помогнат да изпълнявате дейностите си по-добре.
Например, облегнатията за глава е от съществено значение, за да можете да позиционирате пациента си в най-подходящата за терапията позиция. Препоръчително с кушетката да закупите няколко варианта на опора за глава за различните процедури.  Регулируемата във всички посоки облегалка за глава позволява да адаптирате към физиологията на пациента, опората с отвор за лице е подходяща за масажи и процедури на тяло, които изискват позициониране на пациента  по корем, опората за врат позволява максимална фиксация на главата на пациента и по-голям достъп до скалпа. 
 
Държачът за ролка е друг елемент, който не може да липсва. По хигиенни причини, като се има предвид притока на клиенти, е важно чаршафът да бъде заменен след всяка сесия. Наличието на държач на ролка прави това много по-практично и по-бързо.
Подлакътниците също са важни, защото помагат да не се вцепеняват крайниците на пациента дълго време. Те също така подобряват позицията на пациента, което го прави оптимална по време на леченията
 
 
Подгрев на матрака
Това е предимство, което  носи по-голяма релаксация на клиентите. Важното е да се гарантира, че клиентът има максимален топлинен комфорт. Благодарение на топлината гамата от процедури, които можете да извършите на кушетката, става по-широка. Ако се фокусирате върху по-кратки процедури, може би инвестирането в тази функция би било излишно. 
 
Цветотерапия със светлина.
Хромотерапия играе значителна роля, тъй като  влияе на психофизическото състояние на индивида. Приемането и експлоатацията на ползите от хромотерапията по време на масажи или уелнес процедури ще работи във Ваша полза.
 
 
Не се колебаите да ни потърсите за консултация на тел. 0879906217